Γιατί είναι πιο πιθανό να μείνεις έγκυος το Δεκέμβριο;

 

 

Πρόσφατη έρευνα που μελέτησε τη σύνδεση εποχής και πιθανοτήτων να μείνει μια γυναίκα έγκυος, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η ποιότητα του σπέρματος μειώνεται κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών ενώ το γεγονός ότι μεγαλώνει η ημέρα επηρεάζει, με τη σειρά του, την λειτουργία των ωοθηκών, την ποιότητα των ωαρίων και τη δεκτικότητα της μήτρας. 

Παρόλα αυτά, οι βιολογικές αλλαγές δεν είναι ο μόνος λόγος που οι περισσότερες εγκυμοσύνες ξεκινούν στην καρδιά του χειμώνα.

Η πτώτη της θερμοκρασίας έχει αποδειχτεί ότι λειτουργεί ενθαρρυντικά στα περισσότερα ζευγάρια σε σχέση με τη συχνότητα που κάνουν σεξ, πράγμα που, κατ’ επέκταση, αυξάνει και τις πιθανότητες μιας εγκυμοσύνης.

«Ωστόσο και η εορταστική ατμόσφαιρα θεωρείται ως πιθανή εξήγηση για την αυξημένη κινητικότητα που υπάρχει το Δεκέμβριο στις συλλήψεις», αναφέρει η έρευνα.

Αν και άρθρο της Daily Beast αναφέρει ότι την περίοδο πριν από τα Χριστούγεννα πωλούνται 2 φορές περισσότερα προφυλακτικά την εβδομάδα, μια άλλη έρευνα έχει διαπιστώσει ότι πολλοί άνθρωποι, αναπόφευκτα, θα κάνουν σεξ χωρίς προστασία κατά τη συγκεκριμένη περίοδο. Αναρωτιέστε γιατί;

«Οι κοινωνίκές εκδηλώσεις αυξάνονται σε αριθμό, πράγμα που μπορεί να αυξήσει και τα επίπεδα της σεξουαλικής δραστηριότητας, αλλά ταυτόχρονα να μειώσει την πιθανότητα να χρησιμοποιηθεί προφυλακτικό», αναφέρουν οι μελετητές.

Την εικοσαετία 1994-2014, στην Αμερική, η ημέρα με τις περισσότερες γεννήσεις μωρών ήταν η 9η Σεπτεμβρίου ενώ δεύτερη σε σειρά ήταν η 19η Σεπτεμβρίου. Αυτό σημαίνει ότι οι περισσότερες συλλήψεις έγιναν μεταξύ 17 και 27 Δεκεμβρίου.

Σε αυτό το σημείο ή πρέπει να σας ευχηθούμε «καλή επιτυχία» ή να σας εφιστήσουμε την προσοχή!

No Comments

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Latest Tweets