Σε στέκια διακίνησης ναρκωτικών έχουν μετατραπεί τρεις πλατείες της Πάτρας

Σε στέκια διακίνησης ναρκωτικών έχουν μετατραπεί τρεις πλατείες της Πάτρας

Σε στέκι ναρκωτικών έχουν μετατραπεί τρεις πλατείες της Πάτρας, με τους κατοίκους της κάθε περιοχής να γίνονται καθημερινά μάρτυρες, διακίνησης ουσιών και τους τοξικομανείς να προχωρούν σε «συναλλαγές» ακόμα και σε δημόσια θέα.

Βασικό στέκι των τοξικομανών όπου εκεί κάνουν τις συμφωνίες τους, παίρνοντας το «stuff» για να προχωρήσουν σε χρήση, είναι η πλατεία Όλγας. Όποιος περνάει από την πλατεία τις πρωινές και τις μεσημεριανές ώρες θα δει νεαρούς και μεγαλύτερους να είναι συγκεντρωμένοι στο κέντρο της πλατείας, ενώ σε κοντινή απόσταση ενδέχεται να παίζουν και μικρά παιδιά στην παιδική χαρά.

Παρόμοια είναι η κατάσταση και στην πλατεία Ελευθερίας, στην περιοχή των Προσφυγικών, με τους κατοίκους της περιοχής να έχουν αγανακτήσει από τις εικόνες που αντικρίζουν κάθε φορά.

Πρωταγωνιστές στη συγκεκριμένη πλατεία, όπως υποστηρίζουν κάτοικοι της περιοχής που έχουν γίνει μάρτυρες τέτοιων συναλλαγών είναι κυρίως οι ρομά. Όμως και στην πλατεία της Ταραμπούρας, στην περιοχή των Εργατικών κατοικιών στα Ζαρουχλέικα η κατάσταση, κάθε άλλο παρά καλύτερη είναι, με την διακίνηση να γίνεται μέρα – μεσημέρι και τους τοξικομανείς να περπατούν σαν κοιμισμένοι ή να βρίσκονται σε λήθαργο στα παγκάκια.

Πολλές φορές οι συναλλαγές των τοξικομανών καταλήγουν σε άγριους τσακωμούς και τα επεισόδια μεταξύ τους είναι συχνά. Το μεγάλο ερώτημα που προκύπτει είναι τι κάνει αλήθεια η αστυνομία;

Αφού τα βλέπει (όπως τα βλέπουν όλοι μας άλλωστε) γιατί δεν αντιδρά; Εκτός αν θεωρεί ότι με αυτόν τον τρόπο, αφήνοντας τα πράγματα να εξελίσσονται σε συγκεκριμένα μέρη και πλατείες της Πάτρας, μπορεί έτσι να ελέγχει την όλη κατάσταση…

Latest Tweets

    Message: Rate limit exceeded, Please check your Twitter Authentication Data or internet connection.