ΔΥΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΜΙΚΡΟΒΙΑ ΣΕ ΑΣΘΕΝΗ ΠΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΚΕ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ

 

Δίνουμε μια άλλη διάσταση στη μόδα των μαλλιών και της αισθητικής – Men’s Lobby – Gents Salon

Yπηρεσίες υψηλού επιπέδου και στιγμές απόλυτης ευεξίας.

Κλείστε ραντεβού στο 2610 421084.

Δίνουμε μια άλλη διάσταση στη μόδα των μαλλιών και της αισθητικής

Σας περιμένουμε σύντομα κοντά μας για να γνωρίσετε το χώρο μας και τις υπηρεσίες μας.

 

Ασθενής προσήλθε προσφάτως στα επείγοντα εφημερεύοντος δημοσίου νοσοκομείου της Πάτρας με συμπτώματα διαταραχών του πεπτικού. Αφού νοσηλεύτηκε επί δεκαημέρου και όντας υπό νοσηλεία, νόσησε όχι με ένα αλλά δυο επικίνδυνα  μικρόβια, χαρακτηριστικά των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων, τα Acinetobacter και Pseudomonas.

Είναι απορίας άξιο όταν κάποιοι διατείνονται πως τηρούνται οι κανόνες υγιεινής και λαμβάνονται όλα τα μέτρα προστασίας των ασθενών, να μην καταφέρνουν να αποτρέψουν τη μετάδοση ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων που ως όλα δείχνουν δεν είναι δύσκολο να συμβούν οι εν λόγω λοιμώξεις εν έτει 2019, παρά τα μέσα που διαθέτει πλέον ένα σύγχρονο δημόσιο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Επίσης, άδικο είναι για τον πολίτη, όταν αναγκαζόμενος να περάσει τις πόρτες των νοσοκομείων για να βρει θεραπεία σε ένα προσωπικό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει, να καταλήγει να εκτίθεται σε επικίνδυνα μικρόβια τα οποία είναι εξαιρετικά ανθεκτικά και μαζί με τον κλινήρη ασθενή να κινδυνεύουν να κολλήσουν τα μικρόβια όσοι τον φροντίζουν και ύστερα άθελά τους πιθανόν αυτοί να τα μεταδώσουν και σε τρίτους.

Οι παράγοντες κινδύνου και οι τρόποι μετάδοσης πολλοί.  Καλύτερα από όλους τους γνωρίζουν όσοι ανήκουν στο προσωπικό των νοσοκομείων. Επεμβατικές διαδικασίες, χρήση εξοπλισμού που τυχόν δεν είναι αποστειρωμένος και διάφορες ιατρικές πράξεις που υποβάλλεται ο πολίτης-ασθενής μετά την εισαγωγή σε ένα δημόσιο νοσηλευτικό ίδρυμα εμπιστευόμενος την ζωή του στο προσωπικό αυτού. Έπειτα, τα όσα γίνονται σε αυτόν, εκφεύγουν της δυνατότητας ελέγχου του και συνεπώς καθίσταται δύσκολη έως αδύνατη η απόδοση συγκεκριμένων ευθυνών.

Τα όσα συμβαίνουν με την έκθεση ενός ασθενούς σε επικίνδυνα μικρόβια, χαρακτηριστικά των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων, κατά τη διάρκεια νοσηλείας του σε μια κλινική νοσοκομείου, όσο και να προσπαθούν κάποιοι να τα αποσιωπήσουν,  δεν πρέπει να μένουν εντός των “τειχών” των νοσοκομείων καθώς έτσι δεν πρόκειται να γίνουν ποτέ βελτιώσεις, ούτε να παρθούν αυστηρά μέτρα προφύλαξης της υγείας των ασθενών και το πρόβλημα απλά θα διαιωνίζεται….

 

Latest Tweets