Η υποψήφια δημοτική σύμβουλος Αγγελική Μοσχοπούλου τίμησε τους πρόσφυγες και τις οικογένειες τους

 

Η υποψήφια δημοτική σύμβουλος, Δήμου Πατρών στη δημοτική ενότητα Ρίου  Αγγελική Μοσχοπούλου η οποία είναι Ποντιακής καταγωγής, στο πλαίσιο των περιοδειών της, τίμησε τους πρόσφυγες και τις οικογένειες τους στο Αρχαιολογικό μουσείο,στην συμπλήρωση των 100 χρόνων απο την γενοκτονία των Ποντίων.
Μέσα από τις αφηγήσεις των απογόνων της πρώτης γενιάς προσφύγων του Πόντου, η Πελοπόννησος αφηγείται την απαρχή ενός συγκλονιστικού ατομικού, οικογενειακού και συλλογικού αγώνα για επιβίωση, δημιουργία, απόκτηση νέας ελπίδας και νέας πατρίδας.
Αχαϊκές οικογένειες με ρίζες πέρα από το Αιγαίο καταθέτουν εμπειρίες, περιγράφουν βιώματα, ανοίγουν σεντούκια και άλμπουμ και μοιράζονται μαζί μας το μικρό οικογενειακό θαύμα, συνθέτοντας μια εποποιία σε μια έκδοση.
Την Τετάρτη 15 Μαΐου 2019  στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πάτρας, θα πραγματοποιήθηκε εκδήλωση παρουσίαση της ειδικής έκδοσης σε συνδιοργάνωση με τον Φάρο Ποντίων Πατρών και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
Ομιλητές της εκδήλωσης ηταν ο Διευθυντής Σύνταξης της εφημερίδας «Πελοπόννησος» Κωνσταντίνος Μάγνης και τα στελέχη του ποντιακού κινήματος: Αθηνά Ισόγλου και Αμαλία Δημητροπούλου. Μετά την παρουσίαση της έκδοσης ο λόγος θα δοθεί στα μέλη των οικογενειών των απογόνων, που συνέβαλαν σημαντικά με τις αφηγήσεις τους και την διάθεση των αρχείων τους στην ύλη της έκδοσης . Οι οικογένειες που διέθεσαν υλικό είναι οι εξής: Οικ. Ευθ. Βασιλειάδη, Οικ. Γ. Βασιλειάδη, Οικ. Σαουλίδου, Οικ. Κ. Καλομενίδη, Οικ. Κ. Παπαδόπουλου, Οικ. Αιχμαλωτίδη, Οικ. Μενδρινού, Οικογένεια Τοξαβίδη, Πρόσφυγες του Απιδεώνα, Ελένη Γεωργοπούλου, Οικ. Καραβασίλη, Οικ. Σ. Ασλανίδη, Οικ. Αποστολίδη, Οικ. Βίδαλη, Οικ. Ισόγλου, Οικ. Καστανίδη, Οικ. Σοϊλεμεζίδη, Οικ. Κακουλίδη, Οικ. Κατσουλίδη, Οικ. Παυλίδη- Κότογλου, Οικ. Κερασίδη, Πρόσφυγες στο Ρίο, Οικ. Κοτζαμανίδη, Οικ. Κοσμίδη.

 

 

 

 

 

Latest Tweets