Μάρτυρας υπεράσπισης «καίει» τον Νίκο Γεωργιάδη στην υπόθεση παιδεραστίας

Τώρα στo MA.PET και είδη μαναβικής!-Ζωοτροφές, εργαλεία, είδη γεωργικού και και κτηνοτροφικού εξοπλισμού!

MA.PET -Επικοινωνήστε μαζί μας στο 2610-931910.

ΞυλοκάρβουναΜεγάλη προσφορά – Κροκέτα σκύλου 20 κιλά μόνο 15 ευρώΤενεκέδες λαδιού – Δοχεία βρώσιμης ελιάςΦιάλες υγραερίουΔεχόμαστε παραγγελίες για κοτόπουλα

Τώρα και φρέσκα είδη μαναβικής στα MA.PET!!!!!!

Ο δικηγόρος υπεράσπισης από τη Μολδαβία παραδέχτηκε ότι ένας από τους συλληφθέντες για το κύκλωμα παιδεραστίας δρούσε για λογαριασμό του Νίκου Γεωργιάδη.

Ο βασικός μάρτυρας υπεράσπισης, εξεταζόμενος στο δικαστήριο για τις κατηγορίες σε βάρος του Νίκου Γεωργιάδη, είπε ότι ως δικηγόρος στη Μολδαβία κλήθηκε να υπερσπιστεί τον Γκεόργκι Ιστράτι, κατηγορούμενο για την εμπλοκή του σε κύκλωμα παιδεραστίας.

Στη συνάντηση που είχε με τον πελάτη του, ο νεαρός παραδέχτηκε ότι δρούσε για λογαριασμό του Νίκου Γεωργιάδη αλλά στη συνέχεια, σε σχετική ερώτηση της προέδρου είπε ότι δεν υπήρχε δίωξη εναντίον του Γεωργιάδη.

Σε ερώτηση αν αυτό, η μη δίωξη δηλαδή, οφειλόταν στην διπλωματική ασυλία του κ. Γεωργιάδη, απάντησε ότι δεν το γνωρίζει.

Η παραδοχή ωστόσο του μάρτυρα επιβεβαιώνει το δημοσίευμα του HOTDOC για την εμπλοκή του Νίκου Γεωργιάδη στην υπόθεση.

Με απόφασή του το δικαστήριο, με ψήφους 2-1 και με μειοψηφούσα την Πρόεδρο, δέχτηκε το αίτημα της υπεράσπισης του Ν. Γεωργιάδη να μη διαβαστεί το έγγραφο από τη δικογραφία της Μολδαβίας που αναφέρεται στις κατηγορίες για το κύκλωμα παιδεραστίας. 

Πρόκειται για το βασικό έγγραφο με το οποίο η Ελληνική Εισαγγελία άσκησε δίωξη εναντίον του Νίκου Γεωργιάδη και το οποίο είχε μεταφραστεί επισήμως – πριν διαβιβαστεί στην Εισαγγελία – από το Υπουργείο Εξωτερικών.

Η πολύκροτη υπόθεση άρχισε να εκδικάζεται από το 2016 και μέχρι σήμερα η Ελληνική Εισαγγελία ουδέποτε έστειλε αίτημα δικαστικής συνδρομής προς τη Μολδαβία και επίσης ουδέποτε επιδόθηκαν κλήσεις προς τους καταγγέλλοντες.

Στις 28 Ιανουαρίου η υπεράσπιση Γεωργιάδη είχε ζητήσει  να μην ληφθούν υπόψη του δικαστηρίου έγγραφα δικογραφίας (από τη δίκη στη Μολδαβία άλλου εμπλεκόμενου, στα οποία γίνεται αναφορά στο όνομα Γεωργιάδης) γιατί αφορούν τρίτα πρόσωπα , έχουν υφαρπαχθεί, προσκομίστηκαν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου από τον Κώστα Βαξεβάνη κι από εκεί διαβιβάστηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών με το σκεπτικό ότι  η υπεράσπιση δεν έχει γνώση του συνόλου της δικογραφίας.

Ο εισαγγελέας της έδρας, τότε,  ζήτησε να απορριφθεί το αίτημα υποστηρίζοντας ότι δεν πρόκειται για παράνομο αποδεικτικό μέσον και έχει μεταφραστεί και επισήμως στα ελληνικά.

Latest Tweets