Πάτρα: «Επιδημία γρίπης» στα σχολεία!

«Επιδημία» τείνει να γίνει στην Πάτρα η αναζήτηση πιστοποιητικού επιβεβαίωσης ασθενείας και εν προκειμένω γρίπης από μαθητές όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων. Όλα ξεκίνησαν μετά την εγκύκλιο που έφτασε στα σχολεία από το Υπουργείο Παιδείας βάση της οποίας απαλλάσσονται από τις απουσίες για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα όσοι μαθητές πάσχουν από γρίπη. Η εγκύκλιος αυτή, η οποία έφτασε μεν στους εκπαιδευτικούς αλλά δεν έφτασε στους γιατρούς και τις υγειονομικές υπηρεσίες, ενεργοποίησε το ελληνικό δαιμόνιο σε όλες του τις εκφάνσεις και δημιούργησε ένα κύμα ζήτησης πιστοποιητικού από μαθητές ιδίως Γυμνασίου και Λυκείου που βρήκαν την ευκαιρία είτε να λουφάρουν είτε να σβήσουν τις απουσίες με την εξής μέθοδο: Πάνε σε ιδιώτες γιατρούς που γνωρίζουν οι ίδιοι ή κάποιοι από την οικογένεια και τους φίλους και ζητούν πιστοποιητικό ασθενείας από γρίπη για να δικαιολογήσουν τις πολυήμερες. Κάποιοι μάλιστα τα ζητούν προκαταβολικά για να μπορέσουν να απουσιάσουν.

Και μιας και είναι γνωστή η μέθοδος παροχής τέτοιων πιστοποιητικών από φίλο του φίλου ιδιώτη γιατρό, μαθαίνουμε ότι κάνουν θραύση τελευταία στα σχολεία τα πιστοποιητικά που προσκομίζονται για την πιστοποίηση της ασθένειας.

«Αν το υπουργείο Υγείας έπαιρνε από τα σχολεία δείγματα, τότε θα έβγαζε εφιαλτικά ποσοστά για την επιρροή της νόσου στον μαθητικό πληθυσμό» μας σχολίασε γνωστός εκπαιδευτικός της πόλης.

Η αλήθεια είναι ότι σε αυτή την περίπτωση πράγματι οδηγούμαστε και σε λανθασμένη καταγραφή κρουσμάτων σε ό,τι αφορά τη δημόσια υγεία και την επιρροή της νόσου στους μαθητές.

Από τον ιατρικό κόσμο πάντως εκφράζεται η απορία πώς είναι δυνατόν να καλούνται οι ιδιώτες γιατροί να καλούνται να παρέχουν πιστοποιητικά στους μαθητές βάση μιας εγκυκλίου την οποία αγνοούν.

Από την κοινή λογική βεβαίως τίθεται το εξής ερώτημα: πώς είναι δυνατόν να απαλλάσσονται οι μαθητές με ένα απλό χαρτί ιδιώτη γιατρού;

Σε κάθε περίπτωση, αν ακούτε για ανησυχητικά  κρούσματα στον μαθητικό πληθυσμό, κρατάτε μικρό καλάθι και μην παθαίνετε πανικούς.

Latest Tweets