Ποινή φυλάκισης για τροχαίο με… μουλάρια

Αρτοποιειο Γιαχαλης

Ένας από τους αγαπημένους φούρνους της πόλης μας.

16406776_1390566901005816_4176488948135781828_nΚαταδικάστηκε ο υπεύθυνος για την φροντίδα των ζώων

Σε ποινή φυλάκισης 4 μηνών, εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ ημερησίως, καταδίκασε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας άνδρα από χωριό της Μαγνησίας, τα ζώα του οποίου προκάλεσαν τροχαίο ατύχημα στον επαρχιακό δρόμο Μάκρης-Αρχανίου στη δυτική Φθιώτιδα, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα lamiareport.gr.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το συμβάν καταγράφηκε το βράδυ της 15ης Φεβρουαρίου του 2013, όταν κάτοικος της περιοχής οδηγώντας το αυτοκίνητό του, ήρθε τετ-α-τετ με τρία μουλάρια, τα οποία κινούνταν ανεξέλεγκτα στο δρόμο. Αν και διατήρησε την ψυχραιμία και την πορεία του, ένα εξ αυτών έπεσε πάνω του, προκαλώντας υλικές ζημιές. Ευτυχώς ο οδηγός δεν τραυματίστηκε από τη σύγκρουση, αλλά ούτε το ζώο τραυματίστηκε θανάσιμα.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος υποστήριξε, ότι τα ζώα δεν ήταν δικά του και του τα είχε αφήσει να τα προσέχει για 10 ημέρες ένας αλλοδαπός φίλος του. Οι 10 ημέρες όμως όπως είπε, έγιναν 3 μήνες και φαίνεται, ότι εκείνη τη νύχτα τα μουλάρια το έσκασαν από το χώρο που τα είχε και διανύοντας σχεδόν 60 χλμ., έφθασαν στο σημείο που έγινε το τροχαίο. Μάλιστα, τα ζώα τελικά δόθηκαν από τον αλλοδαπό ιδιοκτήτη τους στη Φιλοζωική.

Τελικά, το Δικαστήριο λαμβάνοντας υπόψη την κατηγορία της «διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών», του επέβαλλε την παραπάνω ποινή φυλάκισης.

Latest Tweets