Στο «σκαμνί» κομματικά στελέχη και τραπεζικοί για τα «θαλασσοδάνεια» ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΚΚΕ

Στην τελική ευθεία περνά η μεγάλη έρευνα των οικονομικών Εισαγγελέων για «επισφαλή δάνεια» που έλαβαν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΚΚΕ, μέχρι και το 2012 με την κλήτευση ως υπόπτων για την διάπραξη κακουργήματος τόσο πρώην εκπροσώπων των δανειοδοτηθέντων όσο και τραπεζικών στελεχών .

Οι Εισαγγελείς έχουν ήδη στείλει κλήσεις για ανωμοτί καταθέσεις σε συνολικά 50 τραπεζικά στελέχη, που κατά την επίμαχη περίοδο εργάζονταν στην Εθνική Τράπεζα και στην Αγροτική Τράπεζα, οι οποίοι έχουν λάβει την ιδιότητα του υπόπτου για την διάπραξη του αδικήματος της κακουργηματικής απιστίας.

 

Η εισαγγελική έρευνα που βρίσκεται στο τελικό της στάδιο έχει θέσει στο μικροσκόπιο όλες τις επισφαλείς δανειοδοτήσεις που πήραν κυρίως ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και δευτερευόντως το ΚΚΕ μέχρι το 2012.Υπενθυμίζεται ότι, μέσα σε μία δεκαετία, Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ εμφανίζονται να εισέπραξαν πάνω από 230 εκατομμύρια ευρώ, δίνοντας ως εγγύηση τις κρατικές επιχορηγήσεις που θα ελάμβαναν βάσει των ποσοστών τους σε… μελλοντικές εκλογικές αναμετρήσεις! Πρόκειται ουσιαστικά για την έρευνα που είχε αρχίσει πριν από 6 χρόνια και κατέληξε σε ποινικές ευθύνες πριν από 4 χρόνια, οι οποίες ωστόσο κατέληξαν στο… αρχείο μετά την ψήφιση νόμου που ερμηνεύτηκε ότι απαλλάσσει κάθε εμπλεκόμενο .

Τέλος, η εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση των κομμάτων ξεκίνησε για πρώτη φορά πριν σχεδόν επτά χρόνια, πλην όμως η δικογραφία που είχε σχηματιστεί, τέθηκε στο αρχείο το 2013 μετά από τροπολογία που είχε ψηφιστεί για «ακαταδίωκτο» εμπλεκομένων , τραπεζικών και κομματικών στελεχών, όσον αφορά κάποιες δανειοδοτήσεις. Ωστόσο η υπόθεση επανήλθε στα χέρια των Εισαγγελέων στα τέλη του 2017 οπότε και διαβιβάστηκε το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής και έτσι η έρευνα ξεκίνησε και πάλι.

Νίκος Νικολόπουλος: Δεν χωράει συγκάλυψη στα θαλασσοδάνεια των κομμάτων!

 

Αναφορά στην επίμαχη υπόθεση είχε κάνει πρόσφατα και ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, απευθυνόμενος στον ίδιο τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τέσσερις συναρμόδιους Υπουργούς, θέτοντας καυτά ερωτήματα σχετικά με την όποια πιθανή επιδίωξη διαγραφής των θαλασσοδανείων.

Latest Tweets