ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΙΑ ΣΑΣ ΠΑΤΕΡ! «ΔΕΝ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΟΥΚΟΥ, ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΩ ΠΙΑ ΤΕΚΝΑ» – ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΤΟΥ ΑΣΤΡΟΛΟΓΟΥ… ΧΟΡΤΑΡΕΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΛΑΓΚΑΔΑ

Δασύλλιο By Vouz – “Η καλύτερη θέα της Πάτρας.”

Υπέροχος, αριστοκρατικός και ατμοσφαιρικός χώρος στην πιο όμορφη βεράντα της Πάτρας! «Δασύλλιο by Vouz»

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ

Η εικόνα ίσως περιέχει: υπαίθριες δραστηριότητες

 

«Δεσπότη μου, πέθανε η μάνα μου, δεν έχω όρεξη να κάνω πια αυτά που έκανα, χρήματα έχω για μια ώρα ανάγκης, δεν βρίσκω πια τεκνά, δεν μου κάνει και “κούκου”, ήρθα να με κάνεις μοναχό!».

Όχι, δεν είναι φανταστικός ο διάλογος αυτός αλλά απολύτως πραγματικός. Είναι τα πρώτα λόγια του πασίγνωστου μέντιουμ – αστρολόγου Νίκου Χορταρέα προς τον Μητροπολίτη Λαγκαδά κ. Ιωάννη, όταν τον επισκέφτηκε λίγο μετά το θάνατο της μητέρας του στην οποία είχε μεγάλη αδυναμία. Μετά το σάλο και τις ανακρίβειες, το ΜΑΚΕΛΕΙΟ αποκαλύπτει όλη την αλήθεια για την «χειροτονία» του Χορταρέα με αποκλειστικές και… πικάντικες λεπτομέρειες…

«Δέσποτα, βοήθα το γιο μου! Είναι άμυαλος…»

Ο Μητροπολίτης Λαγκαδά θεωρείται από τις πλέον σοβαρές προσωπικότητες ενώ, εκτός απίθανου απροόπτου, θα είναι το απόλυτο φαβορί για τη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης στην μετά Άνθιμου εποχή. Εδώ και πολλά χρόνια είχε προσωπική φιλία με τη μητέρα του Χορταρέα που πέθανε πρόσφατα πλήρης ημερών. Λίγο πριν φύγει από τη ζωή, η ηλικιωμένη γυναίκα παρακάλεσε τον δεσπότη να τον προστατεύσει γιατί, όπως του ανέφερε πικραμένη: «Ο γιος μου είναι άμυαλος…». Πέθανε, λοιπόν, η γιαγιά κι εκείνος λίγο μετά, τον κάλεσε να μιλήσουν. Του λέει τότε ο Χορταρέας: «Κοίτα, μου κάνουν οι παλιοημερολογίτες πρόταση να με πάρουνε, να τους περάσω ό,τι έχω και δεν έχω»…

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αστρολόγος-μέντιουμ, παρότι φέρεται να έχει χρέη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ στο δημόσιο, έχει συλληφθεί στην Κύπρο και είχε περιπέτειες με το ΣΔΟΕ ακόμη και για κάποιο πανάκριβο αυτοκίνητο που είχε στην κατοχή του, εντούτοις φέρεται να έχει σε εξωχώριες εταιρείες ένα ξενοδοχείο στη Σκόπελο κι ένα στη Μύκονο. Επίσης, διατείνεται και φαίνεται ακόμη και από τα όσα κάνει στο μοναστήρι, ότι έχει και μεγάλη άνεση…ρευστού. Όσον αφορά το τι θα απογίνει, άνθρωπος από το περιβάλλον του Μητροπολίτη Λαγκαδά, μας εξήγησε και μας αποκάλυψε ταυτόχρονα τα εξής:

«Δεν θα γίνει παπάς, θα γίνει καλόγερος!»

«Ο δεσπότης είναι πολύ σοβαρός, εξαίρετος άνθρωπος αλλά δεν τον πήρε για να τον κάνει παπά όπως λένε. Τον πήρε ως μοναχό και μάλιστα ως δόκιμο μοναχό. Θα τον δοκιμάσει και εάν του κάνει θα τον κρατήσει και θα τον κάνει κανονικό μοναχό. Τώρα είναι στο στάδιο της δοκιμασίας και του ‘χει αναθέσει και καθήκοντα στο Ίδρυμα για το Αλτσχάιμερ που έχει η Μητρόπολη και φροντίζει εκεί τους γέρους και μάλιστα με τις δικές του οικονομικές δυνατότητες βελτίωσε λίγο τις συνθήκες του ιδρύματος. Είναι σε φάση δοκιμαστική. Ξεκαθαρίζω: Δεν θα γίνει κληρικός, θα παραμείνει μοναχός. Δεν θα είναι παπάς ή διάκονος, θα είναι καλόγερος. Αυτό έχει δικαίωμα η Εκκλησία να το αποδεχτεί όταν ο άνθρωπος μετανοήσει, αλλά πρώτα τον βάζει στο στάδιο της δοκιμασίας για να δει ότι θα τηρήσει όλα όσα πρέπει και για τα οποία έχει δεσμευτεί. Αν τα τηρήσει θα τον κρατήσει ως μοναχό, αλλά μόνο ως μοναχό, όχι ως κληρικό! Κανείς δεν θέλει να γίνει ιερέας! Ούτε καν ο ίδιος!».

-Πως, όμως, έφτασε ο Χορταρέας στον Μητροπολίτη;

«Καταρχήν, ο δεσπότης ήξερε πολύ καλά τη μητέρα του αλλά επαναλαμβάνω ως δεν τον πήρε για να τον κάνει ιερέα γιατί δεν γνωρίζει τι έχει κάνει στην προηγούμενη ζωή του και ούτε τον ενδιαφέρει.
«Εμένα μου είπε να έρθει εδώ ως μοναχός κι εγώ το αποδέχτηκα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ιωάννης. Και μάλιστα του έχει αναθέσει και μια μικρή μονή εκεί να τη φτιάξει σιγά-σιγά, διότι έχει μια ευχέρεια χρηματική και είπε ότι εγώ μπορώ να διαθέσω αυτά τα χρήματα και να την φτιάξω.

Η ρασοευχή, τα βαμμένα μαλλιά και τα…τεκνά!

Ο Δεσπότης δεν ασχολείται με τα οικονομικά αλλά του έχει ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται να τον κάνει, όχι δεσπότη που του ζήτησε στην αρχή, αλλά ούτε καν παπά ή διάκονο. «Αν θέλεις να καθίσεις δίπλα μου να αναπαυτείς ως μοναχός, έλα σε ένα στάδιο δοκιμασίας αλλά θα ξεχάσεις τα χαρτιά και τα φλυτζάνια», του ξεκαθάρισε. Του έκανε ρασοευχή, του έδωσε το όνομα Κυπριανός λόγω του Αγίου Κυπριανού που ήταν κατά της μαγείας και κυρίως κατά της χειρομαντείας και του είπε: «έλα να σε δοκιμάσουμε». Είναι τώρα εκεί ένα μήνα. Του έβαλε ως στάδιο δοκιμασίας 14η Σεπτεμβρίου την ημέρα του Σταυρού. Αν μέχρι τότε πορευτείς σωστά θα σε κρατήσουμε για μοναχό. Αλλιώς βγάζεις τα ράσα και ξαναγυρίζεις στην εγκόσμια ζωή σου». Μάλιστα, αυτός έβαφε τα μαλλιά του και του είπε ο Δεσπότης να μην τα ξαναβάψει! Άλλωστε, τώρα πια είναι και μεγάλος. Δεν μπορεί ούτε να πάει να βρει τα τεκνά που ήθελε τόσα χρόνια. Τελείωσε. 70άρης είναι πια…».

 

 

Latest Tweets